Als kind kon ik een hele wereld bij elkaar fantaseren en als puber schreef ik dagboeken vol. En ik kon niet anders dan te blijven schrijven. Als docente Sociaal Werk sta ik nu al meer dan 10 jaar met beide voeten in de wereld maar als ik een wit blad kan vullen met woorden, kom ik tot rust. Zo werd schrijven mijn kompas, mijn rustpunt in een wereld die voor mij soms veel te snel draait.

Schrijven geeft mij kracht en die kracht wil ik delen. Daarom sloeg ik een brug tussen mijn twee passies, schrijven en leren. Dat werd het begin van creatieve workshops voor groot en klein.

In de workshop Er springen verhalen uit je pen! ga ik samen met kinderen op zoek naar hun verbeelding. In bibliotheken, scholen of verenigingen, geef ik kinderen een wit blad dat keer op keer gevuld wordt door hun gevleugelde woorden. Zo geef ik een vrije ruimte aan kinderen die hun fantasie verloren tussen het huiswerk, toetsen en de rode pen van de juf of meester. Ik ging in gesprek met leerkrachten en zag dat er in taallessen vaak gefocust wordt op correct schrijven. Natuurlijk is dat belangrijk maar af en toe moeten we die taalregels durven loslaten. Als ik een klas binnenwandel, ben ik geen juf en voelen de kinderen de vrijheid om hun verbeelding te volgen. Elk kind die ik ontmoet schrijft een verhaal, ook zij die dachten dat ze het niet konden. Door de prestatiedrang en regels los te laten, herontdekken ze de schoonheid van taal en verhalen.

Omdat je nooit te oud bent om te FantaLeren ontwikkelde ik ook een aanbod voor volwassenen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een innerlijke stem heeft, een kompas die de weg kan wijzen. Schrijven is voor mij een manier om die stem woorden te geven, het brengt me dichter bij mezelf en bij mijn persoonlijke doelen. Schrijven geeft rust, brengt orde in chaotische gedachten en geeft me moed om gevoelens en verlangens te benoemen. Elke dag opnieuw omarm ik de kracht van schrijven en leer ik zoveel uit mijn eigen woorden. Die kracht wil ik met zoveel mogelijk mensen delen in de workshop schrijven naar je-zelf.

Zo ontstond FantaLeren, een plek waar leren en verbeelden hand in hand gaan.